Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przyjęciu grillowym, nie samym mięskiem człowiek żyje. Kawusia jest niezbędna. A do niej ciasteczka. Dzisiaj maślane, owsiane z płatkami migdałów.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35982
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 284
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35982
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 284
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Składniki
Na patelni uprażyć płatki owsiane. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia , cukier waniliowy, aromat waniliowy. Wymieszać. Dodać płatki owsiane i masło . Rozetrzeć w palcach. Dodać 3 jajka i 1 żółtko
Zagnieść składniki w kulę i odstawić na 1/2 godziny.
Podzielić kulę ciasta na 4 części i partiami rozwałkować. A następnie wykrajać krążki. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać płatkami migdałów.
Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni włożyć ciasteczka i piec aż do momentu gdy staną się złociste. Około 15 minut. Mnie wyszło 60 sztuk herbatników.