Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderski piernik z czekoladą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Orzechy prażymy na patelni, a kiedy przestygną, drobno siekamy. Odkładamy niewielką ilość do dekoracji.
Mieszamy miód z jajkami, cukrem, goździkami, kardamonem, cynamonem, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy mikserem. Dosypujemy migdały i orzechy, mieszamy.
Ciasto przekładamy do prostokątnej blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, wyrównujemy. Pieczemy 60 minut w 180oC. Po wystudzeniu wierzch smarujemy miodem i posypujemy orzechami.Źródło: Rewia