Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchata, delikatna babka na proszku i oleju, która z powodzeniem zastąpi baby drożdżowe. Zawsze się udaje. Przepis pochodzi z bloga ,, Moje wypieki".
Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem. Jajka i cukier ucieramy dość długo, aż zwiększą swoją objętość trzykrotnie. Powoli wlewamy olej i dalej ucieramy.
Mąkę, skrobię i proszek przesiewamy, ostrożnie wsypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy, ale nie za długo. Ciasto wlewamy do formy i wyrównujemy powierzchnię.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 165 stopni. Ciasto pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 25
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1655
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1483
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1488
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 25
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1655
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1483
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1488
Składniki
Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem. Jajka i cukier ucieramy dość długo, aż zwiększą swoją objętość trzykrotnie. Powoli wlewamy olej i dalej ucieramy.
Mąkę, skrobię i proszek przesiewamy, ostrożnie wsypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy, ale nie za długo. Ciasto wlewamy do formy i wyrównujemy powierzchnię.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 165 stopni. Ciasto pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z wiśniami i bezą
Desery
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Desery
Jogurtowy obłoczek
Desery
Chatka Baby Jagi
Tarta z wiśniami i bezą
Kruche ciasto w połączeniu z soczystymi wiśniami i słodką bezą to cudowne poł...
Odsłon: 65
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno sch...
Odsłon: 91