Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchata, delikatna babka na proszku i oleju, która z powodzeniem zastąpi baby drożdżowe. Zawsze się udaje. Przepis pochodzi z bloga ,, Moje wypieki".
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4686
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8854
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4686
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8854
Składniki
Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem. Jajka i cukier ucieramy dość długo, aż zwiększą swoją objętość trzykrotnie. Powoli wlewamy olej i dalej ucieramy.
Mąkę, skrobię i proszek przesiewamy, ostrożnie wsypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy, ale nie za długo. Ciasto wlewamy do formy i wyrównujemy powierzchnię.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 165 stopni. Ciasto pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Desery
Tanie ciasto z rabarbarem
Desery
Ptasie mleczko z truskawkami
Murzynek z truskawkami
Upieczemy ciasto bardzo popularne, czyli murzynka, ale dodamy do niego truska...
Odsłon: 3
Ciasto Piękna Helena
Przygotowanie ciasta Piękna Helena może być doskonałym sposobem na stworzenie...
Odsłon: 997