Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Beza!Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3546
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 374
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1768
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3546
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 374
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1768
Składniki
Starannie oddzielone bialka od zóltek w temperaturze pokojowej dajemy do misy miksera i ubijamy do lekkiego spienienia.Nastepnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna a miedzy palcami nie bedziemy juz wyczuwac cukru.
Piekarnik nastawiamy na góra/dól 150 stopni.Na papierze do pieczenia rysujemy okrag o srednicy 21-25 cm,przewracamy papier na lewa strone i dajemy na blaszke.
Gdy nasza masa jest juz sztywna i lsniaca to dodajemy make ziemniaczana i sok z cytryny i wszystko laczymy. Przekladamy ja na blaszke i formujemy beze,robiac w srodku wglebienie.
Beze dajemy do piekarnika odrazu zmniejszajac temperature do 100 stopni i suszymy przez 2 godz.Nastepnie wylanczamy piekarnik i pozostawiamy przez noc nie otwierajac drzwiczek.
Do bezy przygotujemy krem,ja ubilam 400 ml smietany kremówki bez cukru ,z dodatkiem usztywniacza do smietany.Do dekoracji uzylam owoców ,jezyn wedle uznania.SMACZNEGO! Wiecej informacji znajdziecie na filmiku.