Do góry

Desery Przepis na:

Idealna Beza Pavlova jak zrobić?

Idealna Beza Pavlova jak zrobić?

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 1319

Dodano:

Odsłon: 14618

Pyszna Beza!Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!

Składniki

  • 6 bialek ,300g cukru
  • 1 lyzka maki ziemniaczanej,1 lyzka soku z cytryny.
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Idealna Beza Pavlova jak zrobić?

Przygotowanie

  1. Starannie oddzielone bialka od zóltek w temperaturze pokojowej dajemy do misy miksera i ubijamy do lekkiego spienienia.Nastepnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna a miedzy palcami nie bedziemy juz wyczuwac cukru.

  2. Piekarnik nastawiamy na góra/dól 150 stopni.Na papierze do pieczenia rysujemy okrag o srednicy 21-25 cm,przewracamy papier na lewa strone i dajemy na blaszke.

  3. Gdy nasza masa jest juz sztywna i lsniaca to dodajemy make ziemniaczana i sok z cytryny i wszystko laczymy. Przekladamy ja na blaszke i formujemy beze,robiac w srodku wglebienie.

  4. Beze dajemy do piekarnika odrazu zmniejszajac temperature do 100 stopni i suszymy przez 2 godz.Nastepnie wylanczamy piekarnik i pozostawiamy przez noc nie otwierajac drzwiczek.

  5. Do bezy przygotujemy krem,ja ubilam 400 ml smietany kremówki bez cukru ,z dodatkiem usztywniacza do smietany.Do dekoracji uzylam owoców ,jezyn wedle uznania.SMACZNEGO! Wiecej informacji znajdziecie na filmiku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń