Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie wykonane gofry powinny być chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Wykonane według tego przepisu z pewnością spełnią wasze oczekiwania. Sprawdzą się na słodki deser dla całej rodziny. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe podane z cukrem pudrem i miodem lub lodami, bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
mikser, gofrownica
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 20
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 68
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 36
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 569
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 754
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8590
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 20
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 68
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 36
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 569
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 754
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8590
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka jaj połącz z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem, cukrem i szczyptą soli. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby nie zostały żadne grudki.
Białka ubij na sztywną pianę.
Pianę z białek przełóż do pozostałych składników. Ciasto na gofry delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry piecz na mocno rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor. Upieczone gofry przełóż na kratkę aby mogły odparować. Lekko ciepłe gofry serwuj z ulubionymi dodatkami.