Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pięknie wygląda i fantastycznie smakuje....
Najpierw upiec biszkopt.Białka ubić,dodać cukier i dalej ubijać,osobno do żółtek dodać proszek i ocet,wymieszać i dodać do ubitych białek,Wsypujemy obie mąki,delikatnie mieszamy i wylewamy do blaszki.Pieczemy 30 min. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm.
Masa cappuccino:
Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy.
Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
Cytrynowa pianka:
Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody.
Bita śmietanka:
Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy.Można również dodać odrobinkę barwnika. Wyłożyć na piankę.
Wierzch posypać tartą czekoladą.
Biszkopt:8 jaj,1 szklanka cukru,1 szklanka mąki pszennej,2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 łyżki octu..
Masa cappuccino:
- opakowanie cappuccino czekoladowego (130g)
- 2,5 szklanki mleka
- 4 opakowania Śnieżki
- 2 łyżki żelatyny
Pianka cytrynowa:
- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 łyżka cukru pudru
Bita śmietanka:
- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 śmietan fixy
Dekoracja:
Tarta czekolada do posypania
:
Ten przepis wpadł mi w ręce przez przypadek i okazał się miłym zaskoczeniem....
Odsłon: 1105
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 27
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 70
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 27
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 70
Składniki
Najpierw upiec biszkopt.Białka ubić,dodać cukier i dalej ubijać,osobno do żółtek dodać proszek i ocet,wymieszać i dodać do ubitych białek,Wsypujemy obie mąki,delikatnie mieszamy i wylewamy do blaszki.Pieczemy 30 min. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm. Masa cappuccino: Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Cytrynowa pianka: Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Bita śmietanka: Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy.Można również dodać odrobinkę barwnika. Wyłożyć na piankę. Wierzch posypać tartą czekoladą.
Biszkopt:8 jaj,1 szklanka cukru,1 szklanka mąki pszennej,2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 łyżki octu.. Masa cappuccino: - opakowanie cappuccino czekoladowego (130g) - 2,5 szklanki mleka - 4 opakowania Śnieżki - 2 łyżki żelatyny Pianka cytrynowa: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa - 1 łyżka cukru pudru Bita śmietanka: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy Dekoracja: Tarta czekolada do posypania :
Przepisy Desery
Desery
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Desery
"Czarna dama" Super ciasto
Desery
Ciasto arbuz
Desery
Sernik z truskawkami i kruszonką
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i f...
Odsłon: 35
"Czarna dama" Super ciasto
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Odsłon: 373