Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta można użyć gotowych jabłek smażonych albo samemu usmażyć.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 216
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 216
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajka, proszek i mąki. Dokładnie wyrobić ciasto.
Foremkę (24x28) wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć połowę ciasta. Rozsmarować w miarę równomiernie po całej blaszce.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na suchej patelni. Wystudzić. Wyłożyć na ciasto. Posypać cynamonem. Jeśli jabłka są kwaśne można posypać cukrem pudrem.
Na jabłka wyłożyć drugą część ciasta. Piec ok. 50 min w 170 stopniach.