Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z lepszych ciast jakie jadłem... przepis mojej mamy, zawsze wychodzi
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35976
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1301
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35976
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1301
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy, miękką margarynę. Białka oddzielić od żółtek (ubić na sztywną pianę wraz z kisielem i cukrem), żółtka dodać do mąki. Ze wszystkich składników zarobić ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
W tym czasie obierać jabłka, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, odlać sok, dodać bułkę tartą oraz cynamon. Wymieszać, skropić sokiem z cytryny.
Na średniej, natłuszczonej i wysypanej blaszce wyłożyć ciasto, na nie jabłka oraz ubitą z białek pianę. Posypujemy wykonaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180º C przez około 50 minut.