Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 278
Dodano: 23.02.2021
Odsłon: 10488
5-6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy, miękką margarynę. Białka oddzielić od żółtek (ubić na sztywną pianę wraz z kisielem i cukrem), żółtka dodać do mąki. Ze wszystkich składników zarobić ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
W tym czasie obierać jabłka, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, odlać sok, dodać bułkę tartą oraz cynamon. Wymieszać, skropić sokiem z cytryny.
Na średniej, natłuszczonej i wysypanej blaszce wyłożyć ciasto, na nie jabłka oraz ubitą z białek pianę. Posypujemy wykonaną kruszonką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180º C przez około 50 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ewka16 25 lutegoZgłoś do usunięcia
pyszny :)2 Kto głosował? | Odpowiedz