Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1042
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4093
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1042
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4093
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto .wstawiamy na godzinę do lodówki .Jabłka obieramy .tarkujemy i wrzucamy do garnka z cukrem dusimy aż zmiękną .studzimy doprawiamy cynamonem .Ciasto dzielimy na dwie części rozwałkujemy .wykładamy jabłka poduszone przykrywamy drugą częścią ciasta ,wstawiamy do piekarnika 165-170st na 40-50 minut .Jeszcze ciepłe smaruje lukrem .