Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie ciasto na bazie serków homogenizowanych z dodatkiem jabłek.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 982
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2841
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 982
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2841
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy serki, proszek do pieczenia, margarynę i wyrabiamy.
2. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną częścią wylepić dno tortownicy.
3. Jabłka obieramy, kroimy na plasterki i układamy na cieście.
4. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu, wykładamy na jabłka.
5. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, rozwałkowujemy, kroimy w paski i rozkładamy na budyniu. 6. Pieczemy 50 minut w 180°C.
7. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 8. Ciasto gotowe. 9. Smacznego.