Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie ciasto na bazie serków homogenizowanych z dodatkiem jabłek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8404
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8404
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy serki, proszek do pieczenia, margarynę i wyrabiamy.
2. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną częścią wylepić dno tortownicy.
3. Jabłka obieramy, kroimy na plasterki i układamy na cieście.
4. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu, wykładamy na jabłka.
5. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, rozwałkowujemy, kroimy w paski i rozkładamy na budyniu. 6. Pieczemy 50 minut w 180°C.
7. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 8. Ciasto gotowe. 9. Smacznego.