Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21303
Dodano: 12.01.2016
Odsłon: 69231
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Zagnieść ciasto: masło przesiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, potem dodać jajka, żółtko, cukier i śmietanę.
Potem podzielić ciasto na dwie części, jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę 22x27cm, posypać bułką tartą, nałożyć starte jabłka na dużych oczkach, przykryć drugą połową ciasta, ponakłuwać je widelcem i upiec w 180oC przez około 35 minut. Posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 12 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam szarlotki. jabłeczniki itp itd <314 Kto głosował? | Odpowiedz