Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny i łatwy jabłecznik
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1017
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4530
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1017
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4530
Składniki
Zagnieść ciasto: masło przesiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, potem dodać jajka, żółtko, cukier i śmietanę.
Potem podzielić ciasto na dwie części, jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę 22x27cm, posypać bułką tartą, nałożyć starte jabłka na dużych oczkach, przykryć drugą połową ciasta, ponakłuwać je widelcem i upiec w 180oC przez około 35 minut. Posypać cukrem pudrem.