Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik na kruchym cieście bananowym. Ciasto z bezą, kruszonką i polewą cytrynową, wyszło pyszne.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 874
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5469
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 874
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5469
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17746
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i żółtkami.Banany rozgnieść widelcem i dodać do masy. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować. Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
Posypać płatkami migdałowymi.
Jabłka pokroić na cząstki i poukładać do blaszki. Posypać odrobinką cynamonu.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli potem po trochu dodawanym cukrem.Przesiać tam budynie i lekko mieszać ale już łopatką. Stopniowo dolewając olej. Wyłożyć na jabłka i rozsmarować.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać migdały i zmiksować na niższych obrotach miksera. Porozrzucać na bezie.
Piec ok.60 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia. Ciasto wystudzić.
lukier-Cukier puder przesiać. Dodać sok i tyle gorącej wody, żeby lukier był lejący. Polać w esy-floresy.