Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie jest wasze ulubione ciasto ? U mnie chyba nie ma ciasta którego bym nie lubiła lecz kiedy są jabłka takie prosto z sadu to oczywiście uwielbiam jabłeczniki
Na początek przygotować jabłka umyć je i obrać następnie zetrzeć na tarce jarzynowej ( do tego ciasta najlepsze będą jabłka lekko kwaskowate ). Do startych jabłek wsypać suchą galaretkę cytrynową i całość wymieszać łyżką aby jabłka połączyły się z suchą galaretką ( nie ma potrzeby odciskania soku )
Gdy mamy już przygotowane jabłka z galaretką wtedy zabieramy się za przygotowanie kruszonki - ciasta, do miski przełożyć masło ( może być takie którego używamy do kanapek ), wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz dowolny aromat u mnie migdałowy ponieważ go uwielbiam. wszystko dokładnie za pomocą rąk połączyć do uzyskania kruszonki
Do blaszki 32 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia wysypać większą część kruszonki na kruszonkę wyłożyć całe przygotowane jabłka wyrównując ich powierzchnię, na jabłka wysypać pozostałą cześć kruszonki. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut, po upieczeniu wyjąć ciasto i pozostawić do ostygnięcia, po ostygnięciu posypać cukrem pudrem a następnie razem z papierem wyjąć na deskę i oddzielić ciasto od papieru
Upieczone i ostygnięte ciasto można jeść już tego samego dnia, ładnie się kroi a jabłka się nie rozpadają przy krojeniu. Takie moje wymyślone ciasto jabłecznik idealnie nadaje się do kawy jak i do przyjęcia znajomych
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 20
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 34
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 15
Pyszna,szybka i bardzo efektowna sałatka podana w szklaneczkach:)
Odsłon: 49
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 166
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 20
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 34
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 15
Pyszna,szybka i bardzo efektowna sałatka podana w szklaneczkach:)
Odsłon: 49
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 166
Składniki
Na początek przygotować jabłka umyć je i obrać następnie zetrzeć na tarce jarzynowej ( do tego ciasta najlepsze będą jabłka lekko kwaskowate ). Do startych jabłek wsypać suchą galaretkę cytrynową i całość wymieszać łyżką aby jabłka połączyły się z suchą galaretką ( nie ma potrzeby odciskania soku )
Gdy mamy już przygotowane jabłka z galaretką wtedy zabieramy się za przygotowanie kruszonki - ciasta, do miski przełożyć masło ( może być takie którego używamy do kanapek ), wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz dowolny aromat u mnie migdałowy ponieważ go uwielbiam. wszystko dokładnie za pomocą rąk połączyć do uzyskania kruszonki
Do blaszki 32 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia wysypać większą część kruszonki na kruszonkę wyłożyć całe przygotowane jabłka wyrównując ich powierzchnię, na jabłka wysypać pozostałą cześć kruszonki. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut, po upieczeniu wyjąć ciasto i pozostawić do ostygnięcia, po ostygnięciu posypać cukrem pudrem a następnie razem z papierem wyjąć na deskę i oddzielić ciasto od papieru
Upieczone i ostygnięte ciasto można jeść już tego samego dnia, ładnie się kroi a jabłka się nie rozpadają przy krojeniu. Takie moje wymyślone ciasto jabłecznik idealnie nadaje się do kawy jak i do przyjęcia znajomych
Przepisy Desery
Desery
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Lody cappuccino
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 20
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 178