Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie jest wasze ulubione ciasto ? U mnie chyba nie ma ciasta którego bym nie lubiła lecz kiedy są jabłka takie prosto z sadu to oczywiście uwielbiam jabłeczniki
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 119
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 237
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 221
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2650
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 119
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 237
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 221
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2650
Składniki
Na początek przygotować jabłka umyć je i obrać następnie zetrzeć na tarce jarzynowej ( do tego ciasta najlepsze będą jabłka lekko kwaskowate ). Do startych jabłek wsypać suchą galaretkę cytrynową i całość wymieszać łyżką aby jabłka połączyły się z suchą galaretką ( nie ma potrzeby odciskania soku )
Gdy mamy już przygotowane jabłka z galaretką wtedy zabieramy się za przygotowanie kruszonki - ciasta, do miski przełożyć masło ( może być takie którego używamy do kanapek ), wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz dowolny aromat u mnie migdałowy ponieważ go uwielbiam. wszystko dokładnie za pomocą rąk połączyć do uzyskania kruszonki
Do blaszki 32 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia wysypać większą część kruszonki na kruszonkę wyłożyć całe przygotowane jabłka wyrównując ich powierzchnię, na jabłka wysypać pozostałą cześć kruszonki. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut, po upieczeniu wyjąć ciasto i pozostawić do ostygnięcia, po ostygnięciu posypać cukrem pudrem a następnie razem z papierem wyjąć na deskę i oddzielić ciasto od papieru
Upieczone i ostygnięte ciasto można jeść już tego samego dnia, ładnie się kroi a jabłka się nie rozpadają przy krojeniu. Takie moje wymyślone ciasto jabłecznik idealnie nadaje się do kawy jak i do przyjęcia znajomych
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto mieszane kakaowe z rabarbaremn i truskawką i kruszonką
Desery
Ciasto oszczędne
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Szybkie ciasto mieszane kakaowe z rabarbaremn i truskawką i kruszonką
Ciasto tzw. mieszane jest szybkie, łatwe i od razu wszystkie składniki ciasta...
Odsłon: 83
Ciasto oszczędne
Czemu ten deser to ciasto oszczędne? Bo do jego przygotowania możesz wykorzys...
Odsłon: 22061