Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik pod śmietanką"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3801
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3801
Składniki
Jabłka upraż z cynamonem, cukrem i odrobiną wody. Do gorących wsyp galaretki. Wystudź.
Foremkę (23x28 cm) wyłóż pergaminem lub folią. Na dnie rozłóż 1/3 herbatników, wylej masę jabłkową i przykryj kolejną warstwą ciastek. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku, wystudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj serek i na końcu żelatynę. Masę rozsmaruj na ciastkach. Resztę herbatników ułóż na wierzchu.
Czekoladę rozpuść z mlekiem w naczyniu umieszczonym nad parą. Polej nią ciasto. Schłodź (najlepiej około 12 godzin).Źródło: Chwila dla Ciebie