Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta i orzeźwiających, kruchych jabłek. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać odrobinę wody i podsmażyć je kilka minut. Dodać sok z cytryny, sparzone rodzynki i skórkę pomarańczową.
Mąkę przesiać na stolnicę, wsypać proszek do pieczenia, wymieszać, dodać masło, posiekać, dodać jajka i żółtko, cukier oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto pozostawić na chwilę, aby "odpoczęło". Potem podzielić ciasto na dwie części.
Jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę (o wymiarach 30x20cm), posypać bułką tartą i nałożyć masę jabłeczną. Przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temp. 200stopni około 30min.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą.
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 41
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 253
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 416
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 41
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 253
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 416
Składniki
Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać odrobinę wody i podsmażyć je kilka minut. Dodać sok z cytryny, sparzone rodzynki i skórkę pomarańczową. Mąkę przesiać na stolnicę, wsypać proszek do pieczenia, wymieszać, dodać masło, posiekać, dodać jajka i żółtko, cukier oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto pozostawić na chwilę, aby "odpoczęło". Potem podzielić ciasto na dwie części. Jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę (o wymiarach 30x20cm), posypać bułką tartą i nałożyć masę jabłeczną. Przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temp. 200stopni około 30min. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą.
Przepisy Desery
Desery
Tort bezowy z mascsrpone i wiśniami
Desery
sernik z truskawkami
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Tort bezowy z mascsrpone i wiśniami
Super pyszny na każdą okazję, a nawet bez okazji :)
Odsłon: 27
sernik z truskawkami
Pieczony, kremowy sernik z truskawkami na kruchym, kakaowym spodzie....
Odsłon: 69