Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pyszny jabłecznik na kruchym spodzie.
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 56
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 695
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 87
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2084
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 56
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 695
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 87
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2084
Składniki
Zimną margarynę posiekałem, dodałem żółtka, proszek i mąkę, zagniotłem z tego ciasto. Ciasto schowałem do lodówki.
W tym czasie obrałem jabłka, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem na plasterki. Można delikatnie podsypać cynamonem.
Białka ubiłem na sztywno, delikatnie dosypywałem cukier nadal ubijając. Ciasto podzieliłem na dwie części, większą wyłożyłem blaszkę (z papierem do pieczenia), mniejszą będę ”skubać” na wierzch.
Dobrym pomysłem jest podpieczenie spodu ciasta przez 10-15 minut w 160 stopniach.
Ostudzone ciasto podsypałem kaszą manną (delikatnie, żeby chłonęła sok z jabłek), na kaszę wyłożyłem jabłka i przykryłem pianą z białek. Na koniec posypałem pozostawionym ciastem.
Piekłem około 60 minut w 160 stopniach. Przemycamy zdrowie: Jabłka można posypać ostropestem, otrębami, kurkumą.