Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście

Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2387 Ocena: 15434

Dodano:

Odsłon: 3414

Smaczny deserek do dobrej kawki.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Masło utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę.

  2. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie utrzeć mikserem.

  3. Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy, rozłożyć przygotowane owoce i przykryć drugą częścią ciasta.

  4. Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń