Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jabłkami i budyniem polecam
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Budyń ugotować na mleku z 2 łyżkami cukru .Z poddanych wyżej składników zagniatam kruche ciasto dziele je na dwie części jedna wykładam do blaszki wyłożonej papierem i wyklejam również boki blaszki
Jabłka obieram kroje w drobna kostkę wykładam na ciasto w blaszce na jabłka wylewam gorący budyń i na wierzch wykładam pozostała cześć ciasta rozwałkowaną na wielkość blachy placek piekę w 180 stopniach w nagrzanym wcześniej piekarniku na środkowej półce 50 minut ,po wyjęciu można posypać cukrem pudrem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film życzę smacznego