Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik upieczony na kruchym cieście z cytrynową pianką.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2849
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 287
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2849
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 287
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, trzemy przez duże oczka tarki, dodajemy cynamon i na dużej patelni podpiekamy w celu wyparowania wody z jabłek. Podpieczone jabłka studzimy, dodajemy do ostudzonej masy kisiel truskawkowy, mieszamy.
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Na wyłożone dno formy ciastem, wykładamy masę jabłkową, równomiernie ją rozprowadzamy. Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel.
Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonej masy jabłkowej. Wierzch warstwy piany posypujemy zmrożonym startym ciastem.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, ostudzone posypujemy cukrem pudrem, kroimy na porcje. Smacznego!!!