Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Palce lizać.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 533
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30502
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 533
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30502
Składniki
Posiekać nożem margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier i cynamon, wymieszać.
Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Na blaszkę (25X40) wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć masę jabłkową, na jabłka wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta na tarce o grubych oczkach. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) około godziny.