Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik z pianką"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34690
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 919
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4023
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34690
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 919
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4023
Składniki
Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podsmaż je w garnku z łyżką cukru, dodając kilka łyżek wody. Odstaw do przestudzenia. Mąkę przesiej przez sito, wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli. Dodaj jajko, dwa żółtka i śmietanę. Wyrób ciasto, schłodź. Dwa pozostałe białka wlej do miski, ubij na sztywną pianę z dwiema łyżkami cukru.
Połowę ciasta włóż do formy, wyrównaj dno, ponakłuwaj widelcem. Wyłóż na ciasto jabłka, na nie pianę z białek i pozostałe ciasto. Piekarnik rozgrzej do temp. 180° C. Włóż ciasto i piecz je 40 minut.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień