Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście, cynamonem i pianką. Polecam.
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 238
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 214
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 150
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 238
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 214
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 150
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w plasterki.
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika.
Pozostałą część ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Na wyłożone dno formy ciastem układamy plasterki jabłek, posypujemy cynamonem.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych plasterków jabłek.
Wierzch warstwy piany posypujemy startym, pozostałym ciastem. Ciasto lekko zamrożone lepiej się zetrze.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy w piekarniku, ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Kroimy ostrym nożem na 12 porcji.
Smacznego!!!