Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście, cynamonem i pianką. Polecam.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 268
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 317
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 88
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 268
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 317
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 88
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w plasterki.
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika.
Pozostałą część ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Na wyłożone dno formy ciastem układamy plasterki jabłek, posypujemy cynamonem.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych plasterków jabłek.
Wierzch warstwy piany posypujemy startym, pozostałym ciastem. Ciasto lekko zamrożone lepiej się zetrze.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy w piekarniku, ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Kroimy ostrym nożem na 12 porcji.
Smacznego!!!