Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybko się robi,jest smaczne ,winne,świetne na ciepło do lodów, jak również wystudzone do kawy czy herbatki:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5505
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5505
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.Dodać żurawinę,cukry i wymieszać. Zagnieść ciasto z mąki,żółtek,cukru,pr.do pieczenia,masła,śmietany. Ciasto rozwałkować,wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę 25/35 cm. Ponakłuwać widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st góra-dół i chwilę podpiec.
Wyłożyć jabłka na lekko podpieczone ciasto. Dać do piekarnika i piec 35-40min. Ubić pianę z białek i cukru,wyłożyć na wierzch upieczonego ciasta. Temp.zmniejszyć do 160st.i zapiec do złotego koloru bezy.
Smacznego życzę!