Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybko się robi,jest smaczne ,winne,świetne na ciepło do lodów, jak również wystudzone do kawy czy herbatki:)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 832
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 357
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 832
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 357
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.Dodać żurawinę,cukry i wymieszać. Zagnieść ciasto z mąki,żółtek,cukru,pr.do pieczenia,masła,śmietany. Ciasto rozwałkować,wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę 25/35 cm. Ponakłuwać widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st góra-dół i chwilę podpiec.
Wyłożyć jabłka na lekko podpieczone ciasto. Dać do piekarnika i piec 35-40min. Ubić pianę z białek i cukru,wyłożyć na wierzch upieczonego ciasta. Temp.zmniejszyć do 160st.i zapiec do złotego koloru bezy.
Smacznego życzę!