Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybko się robi,jest smaczne ,winne,świetne na ciepło do lodów, jak również wystudzone do kawy czy herbatki:)
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2662
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 289
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2662
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 289
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.Dodać żurawinę,cukry i wymieszać. Zagnieść ciasto z mąki,żółtek,cukru,pr.do pieczenia,masła,śmietany. Ciasto rozwałkować,wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę 25/35 cm. Ponakłuwać widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st góra-dół i chwilę podpiec.
Wyłożyć jabłka na lekko podpieczone ciasto. Dać do piekarnika i piec 35-40min. Ubić pianę z białek i cukru,wyłożyć na wierzch upieczonego ciasta. Temp.zmniejszyć do 160st.i zapiec do złotego koloru bezy.
Smacznego życzę!