Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę łączymy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na blaszkę 24x35cm.
Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy zmielony ser i budyń. Ucieramy. Masę wykładamy na ciasto kruche. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni.
Masa jabłkowa: Obrane jabłka ścieramy. na tace. Przekładamy do garnka. Podlewamy niewielką ilością wody. Prażymy około 10 minut. Wsypujemy galaretki. Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Gęstniejącą masę wykładamy na zimny sernik. wyrównujemy.
Biszkopt: Białka ubijamy. Dodajemy żółtka i cukier. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę. Pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni.
Na masie jabłkowej układamy biszkopt. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Mieszamy z mlekiem. Czekoladą smarujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto posypujemy kolorową posypką.