Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 784
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1059
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 243
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2788
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 784
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1059
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 243
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2788
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę łączymy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na blaszkę 24x35cm.
Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy zmielony ser i budyń. Ucieramy. Masę wykładamy na ciasto kruche. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni.
Masa jabłkowa: Obrane jabłka ścieramy. na tace. Przekładamy do garnka. Podlewamy niewielką ilością wody. Prażymy około 10 minut. Wsypujemy galaretki. Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Gęstniejącą masę wykładamy na zimny sernik. wyrównujemy.
Biszkopt: Białka ubijamy. Dodajemy żółtka i cukier. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę. Pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni.
Na masie jabłkowej układamy biszkopt. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Mieszamy z mlekiem. Czekoladą smarujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto posypujemy kolorową posypką.