Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i smaczne ciasto z jabłkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31029
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3683
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5568
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31029
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3683
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5568
Składniki
Jajka ubijamy z cukrami do białości. Mąkę mieszamy z młodym jęczmieniem i po łyżce dodajemy do ubitych jajek. Ciasto pieczemy ok. 20 minut. Studzimy.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, posiekany imbir i prażymy kilka minut. Budyń rozprowadzamy w 1/4 szklanki wody i dodajemy do jabłek, chwilę gotujemy. Gorącą masę nakładamy na biszkopt, studzimy, potem wkładamy do lodówki. Po ok. godzinie można kroić ciasto.