Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i smaczne ciasto z jabłkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13351
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14680
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6053
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13351
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14680
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6053
Składniki
Jajka ubijamy z cukrami do białości. Mąkę mieszamy z młodym jęczmieniem i po łyżce dodajemy do ubitych jajek. Ciasto pieczemy ok. 20 minut. Studzimy.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, posiekany imbir i prażymy kilka minut. Budyń rozprowadzamy w 1/4 szklanki wody i dodajemy do jabłek, chwilę gotujemy. Gorącą masę nakładamy na biszkopt, studzimy, potem wkładamy do lodówki. Po ok. godzinie można kroić ciasto.