Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu deser – pieczone jabłka z dżemem wiśniowym z orzechami, może stanowić lekką przekąską w ciągu dnia lub wspaniały podwieczorek dla maluchów.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1350
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5872
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8845
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18550
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1350
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5872
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8845
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18550
Składniki
Jabłka myjemy, ścinamy wierzchnią część a następnie wydrążamy z gniazd nasiennych tak aby spód pozostał nienaruszony. Orzechy włoskie niezbyt drobno siekamy.
Do miseczki przekładamy dżem i łączymy go z posiekanymi orzechami. Wydrążone jabłka napełniamy dżemem z orzechami a następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekamy około 20-25 minut, podajemy na gorąco lub na zimno.