Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu deser – pieczone jabłka z dżemem wiśniowym z orzechami, może stanowić lekką przekąską w ciągu dnia lub wspaniały podwieczorek dla maluchów.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2196
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2360
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2196
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2360
Składniki
Jabłka myjemy, ścinamy wierzchnią część a następnie wydrążamy z gniazd nasiennych tak aby spód pozostał nienaruszony. Orzechy włoskie niezbyt drobno siekamy.
Do miseczki przekładamy dżem i łączymy go z posiekanymi orzechami. Wydrążone jabłka napełniamy dżemem z orzechami a następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekamy około 20-25 minut, podajemy na gorąco lub na zimno.