Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu deser – pieczone jabłka z dżemem wiśniowym z orzechami, może stanowić lekką przekąską w ciągu dnia lub wspaniały podwieczorek dla maluchów.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10447
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 847
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10447
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 847
Składniki
Jabłka myjemy, ścinamy wierzchnią część a następnie wydrążamy z gniazd nasiennych tak aby spód pozostał nienaruszony. Orzechy włoskie niezbyt drobno siekamy.
Do miseczki przekładamy dżem i łączymy go z posiekanymi orzechami. Wydrążone jabłka napełniamy dżemem z orzechami a następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekamy około 20-25 minut, podajemy na gorąco lub na zimno.