Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, domowy deser, który zawsze wychodzi! Jabłka pod kruszonką to idealny przepis na chłodniejsze dni — ciepły, aromatyczny i cudownie chrupiący. Przepis jest prosty i szybki, a przygotowuje go nasza urocza 9-letnia szefowa Barbara. Deser świetnie smakuje sam, ale z karmelem jest absolutnie nie do pobicia! Wypróbuj, a na pewno wrócisz do tego przepisu nie raz. ️ wideo-przepis znajdziesz tutaj: https://youtu.be/J5g96xJaKSM
foremki żaroodporne lub jedno naczynie żaroodporne 8″/20 cm, piekarnik
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4919
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419074
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4919
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419074
Składniki
Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój je na kawałki.
Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Dodaj do jabłek cukier, cynamon i ekstrakt waniliowy, dokładnie wymieszaj.
W osobnej misce połącz mąkę, płatki owsiane, cukier i sól, dodaj zimne masło i rozcieraj palcami aż powstanie drobna, sypka kruszonka.
Przełóż jabłka do naczynia żaroodpornego do 2/3 wysokości i przykryj kruszonką, lekko dociśnij.
Piecz 30–35 minut, aż wierzch będzie złoty, a jabłka zaczną bulgotać.
Podawaj ciepłe, opcjonalnie z sosem karmelowym i płatkami migdałowymi. Smacznego!
Odwiedź nasz kanał na YouTube i subskrybuj, aby zobaczyć więcej pysznych i prostych przepisów przygotowanych przez naszą uroczą 9-letnią szefową Barbar https://www.youtube.com/channel/UCwXeQhRyzyn-2XJRxB355Hw