Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22342

Dodano:

Odsłon: 3969

Pyszna propozycja na lekką przekąskę albo letni podwieczorek.

Składniki

  • mąka, 1,5 szklanki
  • jajka, 2
  • jabłka, 5
  • mleko do konsystencji, ok. 0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia, 1 płaska łyżeczka
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia
  • szczypta soli
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Jabłka w cieście

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodać żółtka i mleko, wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

  2. Jabłka obrać, pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne, maczając w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń