Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące cynamonem chrupiące ciasteczka w kształcie słoneczek z jabłkowym wnętrzem. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak na zimno. Do ich wykonania potrzebujemy twardych owoców. Miękkie mogą się kurczyć podczas pieczenia i pękać podczas wycinania gniazd nasiennych.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 511
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7210
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 454
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 511
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7210
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 454
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 1-cm paski.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w poprzek na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Okrągłym kieliszkiem lub foremką wycinamy z każdego plastra gniazdo nasiennie.
Paskami z ciasta owijamy każdy plaster, tak, aby paski nie zachodziły na siebie,
Każde ciastko smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem zmieszanym z cynamonem.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Pieczemy ok. 25 minut do zrumienienia.