Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące cynamonem chrupiące ciasteczka w kształcie słoneczek z jabłkowym wnętrzem. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak na zimno. Do ich wykonania potrzebujemy twardych owoców. Miękkie mogą się kurczyć podczas pieczenia i pękać podczas wycinania gniazd nasiennych.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 17
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 106
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 281
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 61
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 17
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 106
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 281
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 61
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 1-cm paski.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w poprzek na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Okrągłym kieliszkiem lub foremką wycinamy z każdego plastra gniazdo nasiennie.
Paskami z ciasta owijamy każdy plaster, tak, aby paski nie zachodziły na siebie,
Każde ciastko smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem zmieszanym z cynamonem.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Pieczemy ok. 25 minut do zrumienienia.