Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, prosty do przygotowania deser, który zachwyci wszystkich miłośników smaku jabłek. Tym razem ten popularny polski owoc otulony został kokosowym ciastem, który nadaje mu wyborny smak, a naszemu podniebieniu dostarcza niesamowitych doznań.
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1617
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1321
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 763
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 89
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1617
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1321
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 763
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 89
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
Przygotowane jabłka maczać najpierw w cukrze wymieszanym z cynamonem, następnie w cieście, posypać płatkami kokosowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach. Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.