Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, prosty do przygotowania deser, który zachwyci wszystkich miłośników smaku jabłek. Tym razem ten popularny polski owoc otulony został kokosowym ciastem, który nadaje mu wyborny smak, a naszemu podniebieniu dostarcza niesamowitych doznań.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106866
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2066
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106866
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2066
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
Przygotowane jabłka maczać najpierw w cukrze wymieszanym z cynamonem, następnie w cieście, posypać płatkami kokosowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach. Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.