Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, prosty do przygotowania deser, który zachwyci wszystkich miłośników smaku jabłek. Tym razem ten popularny polski owoc otulony został kokosowym ciastem, który nadaje mu wyborny smak, a naszemu podniebieniu dostarcza niesamowitych doznań.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 708
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1386
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 708
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1386
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Do mąki dodać żółtka jajek, szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając.
Przygotowane jabłka maczać najpierw w cukrze wymieszanym z cynamonem, następnie w cieście, posypać płatkami kokosowymi i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach. Podawać oprószone cynamonem. Można serwować z dżemem.