Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z jabłkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34087
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1234
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113553
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34087
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1234
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113553
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto (mąka, masło, 3 żółtka, 1 jajko całe, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy). Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część osobno rozwałkować na cienki kwadrat. Przeciąć na 4 mniejsze kwadraty. Na każdym położyć jabłko, do otworu w jabłku włożyć łyżeczkę dżemu. Jabłko owinąć ciastem (złożyć jak kopertę). Jabłka w cieście ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Piec ok. 30 minut w temp. 200°C. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.