Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,pyszne placuszki doskonałe do popołudniowej kawki lub jako przekąska dla dzieciaków,smakują i na ciepło i na zimno.Przepis,jak to w większości moich przepisów pochodzi z zeszytu mojej babci:-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232112
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232112
Składniki
Z wszystkich składników robimy dosyć gęste ciasto,ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obieramy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w plastry mniej więcej centymetrowej grubości.
Jabłka moczymy w cieście po czym smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron na złoty kolor.
Placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym,jeszcze gorące posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO:-)