Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z przepastnych zasobów mojej mamy (uwspółcześniony).
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Składniki
Z podanych składników zagniotłem gładkie ciasto i schowałem do lodówki na pół godziny.
Następnie odrywałem po kawałku ciasta i rozwałkowałem na gładki placek. Rozwałkowane dzieliłem na kwadraty.
Obrane, wydrążone jabłka położyłem na kwadraty. Do środka jabłka kładłem łyżeczkę dżemu i owijałem ciastem.
Piekłem w 180 stopniach przez 45 minut. Przestudzone polałem lukierem.
Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 8 łyżek cukru pudru
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumę i odrobinę otrębów. Do dżemu w każdym jabłku można przemycić trochę płatków owsianych.