Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z przepastnych zasobów mojej mamy (uwspółcześniony).
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44914
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 534
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44914
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 534
Składniki
Z podanych składników zagniotłem gładkie ciasto i schowałem do lodówki na pół godziny.
Następnie odrywałem po kawałku ciasta i rozwałkowałem na gładki placek. Rozwałkowane dzieliłem na kwadraty.
Obrane, wydrążone jabłka położyłem na kwadraty. Do środka jabłka kładłem łyżeczkę dżemu i owijałem ciastem.
Piekłem w 180 stopniach przez 45 minut. Przestudzone polałem lukierem.
Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 8 łyżek cukru pudru
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumę i odrobinę otrębów. Do dżemu w każdym jabłku można przemycić trochę płatków owsianych.