Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z przepastnych zasobów mojej mamy (uwspółcześniony).
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Składniki
Z podanych składników zagniotłem gładkie ciasto i schowałem do lodówki na pół godziny.
Następnie odrywałem po kawałku ciasta i rozwałkowałem na gładki placek. Rozwałkowane dzieliłem na kwadraty.
Obrane, wydrążone jabłka położyłem na kwadraty. Do środka jabłka kładłem łyżeczkę dżemu i owijałem ciastem.
Piekłem w 180 stopniach przez 45 minut. Przestudzone polałem lukierem.
Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 8 łyżek cukru pudru
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumę i odrobinę otrębów. Do dżemu w każdym jabłku można przemycić trochę płatków owsianych.