Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna konfitura do deserów i naleśników.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26691
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 183
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 36
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26691
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 183
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 36
Składniki
Wykonanie: Przygotować syrop z wody i cukru, pod koniec zszumować i przestudzić. Ananasa, jabłka pokroić w kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowanym syropem, przykryć i odstawić na 12 godzin. Następnie odcedzić syrop, zagotować, zszumować i zalać ponownie jabłka z ananasem i znowu odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie odcedzić syrop i zagotować z dodatkiem goździków do smaku, dodać owoce i gotować przez 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Używać do deserów i naleśników.