Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna konfitura do deserów i naleśników.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7030
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7030
Składniki
Wykonanie: Przygotować syrop z wody i cukru, pod koniec zszumować i przestudzić. Ananasa, jabłka pokroić w kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowanym syropem, przykryć i odstawić na 12 godzin. Następnie odcedzić syrop, zagotować, zszumować i zalać ponownie jabłka z ananasem i znowu odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie odcedzić syrop i zagotować z dodatkiem goździków do smaku, dodać owoce i gotować przez 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Używać do deserów i naleśników.