Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna konfitura do deserów i naleśników.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3191
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 620
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3191
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 620
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Wykonanie: Przygotować syrop z wody i cukru, pod koniec zszumować i przestudzić. Ananasa, jabłka pokroić w kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowanym syropem, przykryć i odstawić na 12 godzin. Następnie odcedzić syrop, zagotować, zszumować i zalać ponownie jabłka z ananasem i znowu odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie odcedzić syrop i zagotować z dodatkiem goździków do smaku, dodać owoce i gotować przez 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Używać do deserów i naleśników.