Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka z ananasem (do słoików)

Jabłka z ananasem (do słoików)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15395

Dodano:

Odsłon: 1237

Wiosenna konfitura do deserów i naleśników.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Przygotować syrop z wody i cukru, pod koniec zszumować i przestudzić. Ananasa, jabłka pokroić w kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowanym syropem, przykryć i odstawić na 12 godzin. Następnie odcedzić syrop, zagotować, zszumować i zalać ponownie jabłka z ananasem i znowu odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie odcedzić syrop i zagotować z dodatkiem goździków do smaku, dodać owoce i gotować przez 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Używać do deserów i naleśników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń