Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna konfitura do deserów i naleśników.
Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W...
Odsłon: 31768
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Składniki
Wykonanie: Przygotować syrop z wody i cukru, pod koniec zszumować i przestudzić. Ananasa, jabłka pokroić w kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowanym syropem, przykryć i odstawić na 12 godzin. Następnie odcedzić syrop, zagotować, zszumować i zalać ponownie jabłka z ananasem i znowu odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie odcedzić syrop i zagotować z dodatkiem goździków do smaku, dodać owoce i gotować przez 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Używać do deserów i naleśników.
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 74
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 63