Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny jak chmurka deser jabłkowo-bezowy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10722
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3388
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10722
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3388
Składniki
Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w cienkie półplasterki. Do jabłek wsypujemy kaszkę orkiszową i delikatnie mieszamy tak by kawałki zostały dokładnie pokryte kaszką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę usztywniamy wsypując cukier wymieszany z budyniem. Na dnie foremek do tarteletek układamy jabłka. Na wierzchu każdej porcji układamy pianę. Wkładamy do piecyka nagrzanego do 200 stopni C z włączonym termoobiegiem. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni C i dopiekamy przez 15-20 minut. Deser podajmy gorący od razu po przygotowaniu.