Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten sposób podane jabłka to propozycja niestandardowego deseru. Danie może być również propozycją na nieco słodszą kolację. Podane z sosem śmietanowym z cynamonem nabiorą niepowtarzalnego smaku.
folia aluminiowa, piekarnik, mikser
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Jabłka dokładnie umyć, a następnie od strony szypułek ściąć plasterek i wydrążyć owoce, tak żeby zostawić warstwę ok 1 cm.
W rondelku roztopić masło z miodem, dodając rodzynki i płatki migdałów.
Wypełnić jabłka słodkim farszem.
Owinąć jabłka folią spożywczą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200°C przez 30 minut na góra-dół.
W czasie pieczenia przygotować sos ubijając na sztywno śmietankę. Dodać cukier oraz cynamon, wymieszać.
Jabłka podawać posypane imbirem. Smacznego! :)