Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł, gdy niespodziewani goście dzwonią do drzwi albo najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417002
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417002
Składniki
Jabłka obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Ciasto francuskie podzielić na kwadraty.
Na każdy kawałek ciasta położyć połówkę jabłka i całość obficie posypać cynamonem.
Piec 20 minut w temp. 170 stopni, grzałki góra - dół.
Po upieczeniu, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Mniam. :D