Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłko pieczone"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Składniki
Jabłka umyj, przy pomocy małego nożyka lub specjalnego urządzenia usuń z nich gniazda nasienne. Orzechy posiekaj. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Ananas pokrój na małe kawałeczki. Wymieszaj orzechy, rodzynki, ananas, żurawinę oraz miód. Do masy możesz dodać jeszcze inne bakalie.
Jabłka napełnij farszem, wstaw do żaroodpornego naczynia, na dno wlej kilka łyżek wody, piecz 30 minut. Podawaj na ciepło.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień