Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki placek. Połówki jabłek zapiekane w kruchym cieście mniam...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10727
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10727
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Na stolnicę wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i krótko wyrabiać. Ciasto podzielić na dwie części.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 1 połowę ciasta, następnie poukładać wcześniej przygotowane jabłka. Jabłka posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Przykryć drugą połową ciasta i wstawić do nagrzanego do 180 st. na 40-50 min. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub lukrem wg. uznania. Smacznego życzę :)