Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki placek. Połówki jabłek zapiekane w kruchym cieście mniam...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Na stolnicę wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i krótko wyrabiać. Ciasto podzielić na dwie części.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 1 połowę ciasta, następnie poukładać wcześniej przygotowane jabłka. Jabłka posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Przykryć drugą połową ciasta i wstawić do nagrzanego do 180 st. na 40-50 min. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub lukrem wg. uznania. Smacznego życzę :)