Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiego, rozpływającego się w ustach biszkoptu. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13629
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6188
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13629
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6188
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, schładzać przez pół godziny, wyłożyć nim tortownicę, tworząc podwyższenie do polowy wysokości boku blaszki. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Gdy ciasto lekko się zarumieni wyjąć je z piekarnika, posypać bułką tartą połączoną z orzechami (połową), nałożyć pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka, posypać cukrem, znów posypać bułką tartą z orzechami. Przygotować ciasto biszkoptowe – jajka ubić z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać mąki i proszek do pieczenia. Powstałym ciastem zalać jabłka. Blaszkę wstawić do piekarnika przestygniętego do 200 stopni. Piec na jasnozłoty kolor około 35-40 minut, przed podaniem posypać cukrem pudrem.