Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 724
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2041
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 724
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2041
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać na dno każdej miseczki. Kaszę wypłukać na sitku. Zagotować mleko i wrzucić do niego kaszkę. Dodać cukry. Gotować na małym ogniu około 5
W między czasie żelatynę wsypać do kubka i zalać małą ilością zimnej wody. Odstawić na kilka minut, aby napęczniała. Ugotowane mleko z cukrami i kaszą wlać do misy blendera i zmiksować. Do żelatyny dolać 1/2 szklanki wrzątku i mieszać do rozpuszczenia. Połączyć z masą w blenderze i wymieszać wszystko. Wlewać zimną do foremek wystudzoną na czekoladę