Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12801
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12801
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać na dno każdej miseczki. Kaszę wypłukać na sitku. Zagotować mleko i wrzucić do niego kaszkę. Dodać cukry. Gotować na małym ogniu około 5
W między czasie żelatynę wsypać do kubka i zalać małą ilością zimnej wody. Odstawić na kilka minut, aby napęczniała. Ugotowane mleko z cukrami i kaszą wlać do misy blendera i zmiksować. Do żelatyny dolać 1/2 szklanki wrzątku i mieszać do rozpuszczenia. Połączyć z masą w blenderze i wymieszać wszystko. Wlewać zimną do foremek wystudzoną na czekoladę