Do góry

Desery Przepis na:

Jaglane deserki z gorzką czekoladą

Jaglane deserki z gorzką czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 508 Ocena: 6422

Dodano:

Odsłon: 3233

Pyszne :)

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 100 g. gorzkiej czekolady
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać na dno każdej miseczki.



    Kaszę wypłukać na sitku. Zagotować mleko i wrzucić do niego kaszkę. Dodać cukry. Gotować na małym ogniu około 5

  2. W między czasie żelatynę wsypać do kubka i zalać małą ilością zimnej wody. Odstawić na kilka minut, aby napęczniała.
    Ugotowane mleko z cukrami i kaszą wlać do misy blendera i zmiksować.
    Do żelatyny dolać 1/2 szklanki wrzątku i mieszać do rozpuszczenia. Połączyć z masą w blenderze i wymieszać wszystko.
    Wlewać zimną do foremek wystudzoną na czekoladę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń