Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię ten deser i robię go często w przeróżnych wersjach
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3006
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 507
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3006
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 507
Składniki
Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Jagody zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko (nie jest to konieczne)
Do rondelka wlać śmietankę i mleko, dodać cukier. Podgrzewać, mieszając aż cukier się rozpuści. Dodać zmiksowane jagody; Zagotować i szybko zestawić z ognia.
Następnie dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy. Mieszankę wlać do 4 szklanek. Odstawić do wystudzenia.
Przed podaniem ubijamy śmietanę i podajemy ze schłodzoną panna cottą, całość dekorujemy jagodami.