Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię ten deser i robię go często w przeróżnych wersjach
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1193
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 918
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1193
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 918
Składniki
Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Jagody zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko (nie jest to konieczne)
Do rondelka wlać śmietankę i mleko, dodać cukier. Podgrzewać, mieszając aż cukier się rozpuści. Dodać zmiksowane jagody; Zagotować i szybko zestawić z ognia.
Następnie dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy. Mieszankę wlać do 4 szklanek. Odstawić do wystudzenia.
Przed podaniem ubijamy śmietanę i podajemy ze schłodzoną panna cottą, całość dekorujemy jagodami.