Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię ten deser i robię go często w przeróżnych wersjach
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12479
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12479
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Jagody zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko (nie jest to konieczne)
Do rondelka wlać śmietankę i mleko, dodać cukier. Podgrzewać, mieszając aż cukier się rozpuści. Dodać zmiksowane jagody; Zagotować i szybko zestawić z ognia.
Następnie dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy. Mieszankę wlać do 4 szklanek. Odstawić do wystudzenia.
Przed podaniem ubijamy śmietanę i podajemy ze schłodzoną panna cottą, całość dekorujemy jagodami.