Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jagodowe powstało z zeszłorocznych zapasów jagód. Wyszło bardzo samczne i szybko znikneło ze stołu.
mikser, blaszka średniej wielkości, wałek, folia, papier do pieczenia,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1043
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4094
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1043
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4094
Składniki
Spód: Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy ze stopionym masłem. Gotową masę wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami. Masa serowo - jagodowa: Jagody po rozmrożeniu miksujemy z cukrem, następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszamy. Wstawiamy na 20 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód masę serowo - jagodową. Schładzamy w lodówce do stężenia. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną letnią żelatyną i wykładamy na wierzch ciasta. Górę dekorujemy jagodami.