Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jagodowe powstało z zeszłorocznych zapasów jagód. Wyszło bardzo samczne i szybko znikneło ze stołu.
mikser, blaszka średniej wielkości, wałek, folia, papier do pieczenia,
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13675
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43237
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 519
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13675
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43237
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 519
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Składniki
Spód: Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy ze stopionym masłem. Gotową masę wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami. Masa serowo - jagodowa: Jagody po rozmrożeniu miksujemy z cukrem, następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszamy. Wstawiamy na 20 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód masę serowo - jagodową. Schładzamy w lodówce do stężenia. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną letnią żelatyną i wykładamy na wierzch ciasta. Górę dekorujemy jagodami.