Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jagodowe powstało z zeszłorocznych zapasów jagód. Wyszło bardzo samczne i szybko znikneło ze stołu.
mikser, blaszka średniej wielkości, wałek, folia, papier do pieczenia,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1116
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 444
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1116
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 444
Składniki
Spód: Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy ze stopionym masłem. Gotową masę wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami. Masa serowo - jagodowa: Jagody po rozmrożeniu miksujemy z cukrem, następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszamy. Wstawiamy na 20 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód masę serowo - jagodową. Schładzamy w lodówce do stężenia. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną letnią żelatyną i wykładamy na wierzch ciasta. Górę dekorujemy jagodami.