Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega jagodowe & wilgotne muffinki z cynamonową kruszonką, mniam!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Przygotowanie kruszonki: Wszystkie skladniki mieszamy razem, rozcierając palcami lub widelcem do czasu aż powstaną większe grudki. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowanie muffinek: Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej mokre - jogurt, jajka i olej. Następnie łączymy ze sobą składniki suche i mokre. Na koniec wsypujemy umyte jagody i delikanie mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek na muffiny umieszczonych w blaszce. Obficie posypujemy kruszonką cynamonową. Wstawamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C. Pieczemy 25-30 minut.