Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowe muffinki z cynamonową kruszonką

Jagodowe muffinki z cynamonową kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1168

Dodano:

Odsłon: 2880

Mega jagodowe & wilgotne muffinki z cynamonową kruszonką, mniam!

Składniki

  • 2/3 szklanki brązowego cukru trzcinowego
  • 1/2 (100 g) kostki masła
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 500 g mąki
  • 150 g cukru
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 10 łyżek oleju
  • 500 g jagód
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jagodowe muffinki z cynamonową kruszonką

Przygotowanie

  1. Przygotowanie kruszonki:
    Wszystkie skladniki mieszamy razem, rozcierając palcami lub widelcem do czasu aż powstaną większe grudki. Odstawiamy w chłodne miejsce.

  2. Przygotowanie muffinek:
    Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej mokre - jogurt, jajka i olej. Następnie łączymy ze sobą składniki suche i mokre. Na koniec wsypujemy umyte jagody i delikanie mieszamy.

  3. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny umieszczonych w blaszce. Obficie posypujemy kruszonką cynamonową. Wstawamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C. Pieczemy 25-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń