Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega jagodowe & wilgotne muffinki z cynamonową kruszonką, mniam!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Przygotowanie kruszonki: Wszystkie skladniki mieszamy razem, rozcierając palcami lub widelcem do czasu aż powstaną większe grudki. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowanie muffinek: Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej mokre - jogurt, jajka i olej. Następnie łączymy ze sobą składniki suche i mokre. Na koniec wsypujemy umyte jagody i delikanie mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek na muffiny umieszczonych w blaszce. Obficie posypujemy kruszonką cynamonową. Wstawamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C. Pieczemy 25-30 minut.