Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega jagodowe & wilgotne muffinki z cynamonową kruszonką, mniam!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Przygotowanie kruszonki: Wszystkie skladniki mieszamy razem, rozcierając palcami lub widelcem do czasu aż powstaną większe grudki. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowanie muffinek: Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej mokre - jogurt, jajka i olej. Następnie łączymy ze sobą składniki suche i mokre. Na koniec wsypujemy umyte jagody i delikanie mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek na muffiny umieszczonych w blaszce. Obficie posypujemy kruszonką cynamonową. Wstawamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C. Pieczemy 25-30 minut.