Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15197
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15197
Składniki
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, pokrój na równą kostkę o boku 10 cm.
Dwa białka ubij na sztywno z cukrem pudrem, wymieszaj proszkiem kisielowym i z jagodami . Po porcji masy układaj na środku każdego kwadrata.
Wszystkie cztery rogi zagnij do środka i mocno zalep. Poduszeczki ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piecz ok. 20 min w temp. 200°C.
Przed podaniem udekoruj miętą , oprósz cukrem pudrem.