Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
Składniki
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, pokrój na równą kostkę o boku 10 cm.
Dwa białka ubij na sztywno z cukrem pudrem, wymieszaj proszkiem kisielowym i z jagodami . Po porcji masy układaj na środku każdego kwadrata.
Wszystkie cztery rogi zagnij do środka i mocno zalep. Poduszeczki ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piecz ok. 20 min w temp. 200°C.
Przed podaniem udekoruj miętą , oprósz cukrem pudrem.