Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1055
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 468
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3097
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38782
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1055
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 468
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3097
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38782
Składniki
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, pokrój na równą kostkę o boku 10 cm.
Dwa białka ubij na sztywno z cukrem pudrem, wymieszaj proszkiem kisielowym i z jagodami . Po porcji masy układaj na środku każdego kwadrata.
Wszystkie cztery rogi zagnij do środka i mocno zalep. Poduszeczki ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Piecz ok. 20 min w temp. 200°C.
Przed podaniem udekoruj miętą , oprósz cukrem pudrem.