Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mocno owocowy jogurtowiec z jagodami i nektarynkami świetnie sprawdzi się na letni deser.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1996
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3983
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1996
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3983
Składniki
Herbatniki zmiksować na piasek w malakserze, dodać stopione masło, krótko zmiksować do powstania "mokrego piasku". Wysypać na dno tortownicy, wyrównać i lekko ubić np. łyżką. Wstawić do lodówki.
Każdą porcję żelatyny rozpuścić w 1/3 szklance gorącej wody i przestudzić. Nektarynki umyć, osuszyć i obrać ze skórki. Zblendować na pulpę. dodać cukier puder, śmietanę, jogurt i zmiksować. Jagody zblendować. Dodać cukier, śmietanę, jogurt i zmiksować krótko. Do każdej z warstw miksując dodawać cienką strużką porcję żelatyny. Warstwy wylewać na środek tortownicy naprzemiennie - raz jagodową, raz nektarynową - aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.