Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mocno owocowy jogurtowiec z jagodami i nektarynkami świetnie sprawdzi się na letni deser.
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 610
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9146
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 610
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9146
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 71
Składniki
Herbatniki zmiksować na piasek w malakserze, dodać stopione masło, krótko zmiksować do powstania "mokrego piasku". Wysypać na dno tortownicy, wyrównać i lekko ubić np. łyżką. Wstawić do lodówki.
Każdą porcję żelatyny rozpuścić w 1/3 szklance gorącej wody i przestudzić. Nektarynki umyć, osuszyć i obrać ze skórki. Zblendować na pulpę. dodać cukier puder, śmietanę, jogurt i zmiksować. Jagody zblendować. Dodać cukier, śmietanę, jogurt i zmiksować krótko. Do każdej z warstw miksując dodawać cienką strużką porcję żelatyny. Warstwy wylewać na środek tortownicy naprzemiennie - raz jagodową, raz nektarynową - aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.