Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mocno owocowy jogurtowiec z jagodami i nektarynkami świetnie sprawdzi się na letni deser.
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 90
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 43
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 42
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 43
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 90
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 43
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 42
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 43
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 34
Składniki
Herbatniki zmiksować na piasek w malakserze, dodać stopione masło, krótko zmiksować do powstania "mokrego piasku". Wysypać na dno tortownicy, wyrównać i lekko ubić np. łyżką. Wstawić do lodówki.
Każdą porcję żelatyny rozpuścić w 1/3 szklance gorącej wody i przestudzić. Nektarynki umyć, osuszyć i obrać ze skórki. Zblendować na pulpę. dodać cukier puder, śmietanę, jogurt i zmiksować. Jagody zblendować. Dodać cukier, śmietanę, jogurt i zmiksować krótko. Do każdej z warstw miksując dodawać cienką strużką porcję żelatyny. Warstwy wylewać na środek tortownicy naprzemiennie - raz jagodową, raz nektarynową - aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.