Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mocno owocowy jogurtowiec z jagodami i nektarynkami świetnie sprawdzi się na letni deser.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Herbatniki zmiksować na piasek w malakserze, dodać stopione masło, krótko zmiksować do powstania "mokrego piasku". Wysypać na dno tortownicy, wyrównać i lekko ubić np. łyżką. Wstawić do lodówki.
Każdą porcję żelatyny rozpuścić w 1/3 szklance gorącej wody i przestudzić. Nektarynki umyć, osuszyć i obrać ze skórki. Zblendować na pulpę. dodać cukier puder, śmietanę, jogurt i zmiksować. Jagody zblendować. Dodać cukier, śmietanę, jogurt i zmiksować krótko. Do każdej z warstw miksując dodawać cienką strużką porcję żelatyny. Warstwy wylewać na środek tortownicy naprzemiennie - raz jagodową, raz nektarynową - aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.