Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty deser na babskie spotkania.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1727
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 115
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 525
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1727
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 115
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 525
Składniki
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany.
Do ubitej piany dodać 2 łyżki cukru cukier i serek homogenizowany, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić i gdy będzie letnia wlewać stopniowo do śmietanki ciągle mieszając. Następnie do masy dodać jagody i sok z jagód. Wymieszać. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Maliny opłukać i pozostawić około 20 sztuk do dekoracji. Resztę malin zmiksować z 1 łyżką cukru na mus. Przed podaniem deser polać po wierzchu musem malinowym i ozdobić całymi malinami.