Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty deser na babskie spotkania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany.
Do ubitej piany dodać 2 łyżki cukru cukier i serek homogenizowany, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić i gdy będzie letnia wlewać stopniowo do śmietanki ciągle mieszając. Następnie do masy dodać jagody i sok z jagód. Wymieszać. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Maliny opłukać i pozostawić około 20 sztuk do dekoracji. Resztę malin zmiksować z 1 łyżką cukru na mus. Przed podaniem deser polać po wierzchu musem malinowym i ozdobić całymi malinami.