Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny budyń jaglany z jagodami. Idealny na deser nie tylko dla dzieci :)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1172
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13653
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1172
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13653
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Składniki
Kaszę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą, aż woda przestanie być mętna. Kaszę przełożyć do rondla, wlać mleko, dodać erytrol i wiórki kokosowe. Gotować na wolnym ogniu, co chwilę mieszając ok. 15-20 minut, aż kasza wchłonie całe mleko. Pod koniec gotowania dodać jagody i dokładnie zmiksować całość blenderem na gładki budyń. Przełożyć do misek i udekorować plastrami kiwi. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu. Smacznego! Rady: Zamiast mleka krowiego można dać napój roślinny (kokosowy,migdałowy) lub mleko kokosowe. Erytrytol można zastąpić ksylitolem, miodem lub zwykłym białym cukrem (należy dać go mniej).