Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowy eton mess

Jagodowy eton mess

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 169

Dodano:

Odsłon: 268

Pyszny, pożywny a zarazem delikatny deser z jagodami to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Składniki

  • śmietana 30 % 200 ml
  • ekstrakt z wanilii 1 łyżeczka
  • Cukier puder 1 łyżka
  • Jagody 100 g
  • Cukier puder 100 g
  • bezy małe 18 sztuk
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jagodowy eton mess

Przygotowanie

  1. Jagody zasypać cukrem i rozgnieść widelcem niezbyt dokładnie. Schłodzoną śmietanę ubić z łyżką cukru pudru i ekstraktem z wanilii na sztywno.

  2. 1/2 śmietany wymieszać niedbale z 1/2 jagód. Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać rozgniecione jagody, jagody ze śmietaną oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Udekorować borówkami lub jagodami. Podawać od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń