Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Uwielbiam pudding chia chyba w każdym wydaniu :) Jest świetny także dla dzieciaków, które z chęcią spałaszują taki kolorowy deserek, a my mamy świadomość, że dajemy im zdrowy i bogaty w witaminy posiłek. Jeśli przygotujecie go w słoiku z powodzeniem możecie zabrać go także ze sobą do pracy czy szkoły. Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 991
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 957
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14652
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 991
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 957
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14652
Składniki
Chia zalać mlekiem, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Jagody (jeśli są mrożone) rozmrozić i ugnieść widelcem. Do chia dodać miód i ugniecione jagody. Wymieszać i przełożyć do szklanek. Mango (jeśli jest mrożone) rozmrozić i zblendować na mus. Ułożyć na puddingu. Podawać od razu lub po wcześniejszym schłodzeniu. Rady: Mleko można w całości lub części zastąpić mlekiem kokosowym. Jeśli nie chcemy mieć skórek z jagód w puddingu można przetrzeć je przez sitko i użyć samego soku.