Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Uwielbiam pudding chia chyba w każdym wydaniu :) Jest świetny także dla dzieciaków, które z chęcią spałaszują taki kolorowy deserek, a my mamy świadomość, że dajemy im zdrowy i bogaty w witaminy posiłek. Jeśli przygotujecie go w słoiku z powodzeniem możecie zabrać go także ze sobą do pracy czy szkoły. Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 93
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 109
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 93
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 109
Składniki
Chia zalać mlekiem, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Jagody (jeśli są mrożone) rozmrozić i ugnieść widelcem. Do chia dodać miód i ugniecione jagody. Wymieszać i przełożyć do szklanek. Mango (jeśli jest mrożone) rozmrozić i zblendować na mus. Ułożyć na puddingu. Podawać od razu lub po wcześniejszym schłodzeniu. Rady: Mleko można w całości lub części zastąpić mlekiem kokosowym. Jeśli nie chcemy mieć skórek z jagód w puddingu można przetrzeć je przez sitko i użyć samego soku.